Information om homøopatisk behandling

 

Klassisk homøopati 

Behandling af hvert enkelt menneske som et unikt individ, med det formål at stimulere deres egen naturlige helingsevner. Som homøopat udvælger jeg det mest passende homøopatiske middel, der er baseret på den enkeltes specifikke symptomer og udgangspunkt for det personlige helbred. Dette er ifølge Hahnemann den eneste måde, man kan finde det mest passende homøopatiske middel på. Sygdomme i den fysiske krop betragtes som en manifestation af en disharmoni i det indre. Det er personen som helhed, der behandles.

 

Den homøopatiske samtale    

Livshistorien hos den enkelte person vil under den første samtale medføre et indblik i de symptomer, der har været i samtlige kropssystemer i personens liv samt evt. oplevelser af chok, angst og frygt. Der klarlægges hvilke madvarer der foretrækkes og hvilke der fravælges eller ikke tåles m.m. Det er det samlede billede af symptomerne fra denne samtale, der afgør valget af det homøopatiske middel.

 

Lighedsprincippet 

Erfaringer viser at symptomer fra en sygdom kan behandles med det homøopatiske middel, der hos en rask person vil fremkalde lignende symptomer.

 

Den homøopatiske medicin 

De homøopatiske dynamiske midler er baseret på produkter fra enten planter, mineraler eller dyr. 

Der gives i behandlingen kun ét middel ad gangen, da der i princippet kun er et middel, der passer på det samlede symptombillede. 

    Efter indtagelsen af det rette homøopatiske middel stimuleres kroppen til at sætte gang i en helende proces.