Homøopatisk behandling af akutte og længere varende symptomer

 

 

Behandling
Klassisk homøopati kan overordnet set, med det rette homøopatiske middel stimulere kroppen til heling.

Symptomer, der har varet i længere tid tager det længere tid, at behandle.

Akut opståede skader efter uheld, kan efter en tur på skadestuen, behandles med et homøopatisk middel, der hjælper kroppen til hurtigere, at komme igennem sygdomsforløbet.

 

Behandlingsforløb

Ved akutte tilstande er en til to kortvarige behandlinger oftest nok, idet processen forløber meget hurtig.

Ved længere varende symptomer er behandlingen afhængig af hvor stærk immunforsvaret/psyken er, og hvor længe symptomerne har eksisteret. Antallet af behandlinger er derfor individuelt, men vil ofte vare mellem et til to år.

Første konsultation varer ved behandling af længere varende symptomer normalt ca. to timer, medens efterfølgende konsultationer, der foregår mellem en til fire måneders mellemrum, varer en time. Der gennemgås, hvad der er sket siden sidst og der foretages en vurdering af om helingsprocessen forløber som den skal, eller om noget skal ændres.

 

Helingsprocessen

Der gives i behandlingen kun ét middel ad gangen, da der i princippet kun er et middel, der passer på det samlede symptombillede.

Immunsystemet vil efter indtagelsen af det rette homøopatiske middel sætte gang i en helende proces.  

Undersøgelse
Ifølge en undersøgelse om virkningerne af klassisk homøopati af Helle Andersen (1999, s. 19) opnår 73 % af brugerne i undersøgelsen enten at deres problem er væk eller at de har opnået en bedring.

 

Litteratur:
Andersen, Helle Egebjerg (1999): en undersøgelse af Klassisk Homøopati, Dansk Selskab for Klassisk Homøopati.